Veggedyr finnes innendørs i hele verden og har i de senere år blitt mer vanlig i Norge på grunn av økt reising og resistens mot insektsmidler. 

Har man først fått det i hus er det en kostbar affære å bli kvitt og det kan være en psykisk påkjenning. 


Det å bruke hund til å finne veggedyr har mange fordeler. De er raskere enn oss mennesker, og kan undersøke et rom på kort tid. De kan også finne små mengder veggedyr gjemt bak lister og inni kontakter som vi ikke har mulighet til å se. 

På denne måten kan man få stoppet et utbrudd ganske tidlig, og slippe at det sprer seg til flere steder. 


Vi tar på oss alt av jobber med veggedyr. 


Bagasjesøk - Vi søker av bagasjen før du tar den med inn etter reise. Dette tilbyr vi hovedsakelig mellom Oslo og Tønsberg, men ta gjerne kontakt for å høre om andre steder, da vi reiser en del. 


Boligsøk - Hvis du mistenker at du har fått veggedyr i hus, kan vi søke av boligen for å bekrefte eller avkrefte - forhåpentligvis det siste.

Vi kan også sjekke at alle veggedyrene er utryddet etter et besøk av skadedyrkontrollør. Dette kan kanskje hjelpe på nattesøvnen.


Overnattingssteder - Vi tar på oss jobber på alt av overnattingssteder, alt fra enkeltrom ved mistanke, til å søke av hele hoteller og campingplasser for å undersøke at det ikke er veggedyr der. 

  • Veggedyr lever av å suge blod fra mennesker. 
  • De kan finnes på alt fra slitne vandrehjem til femstjerners hotell. 
  • De er stort sett aktive om natten. 
  • Reaksjonen på bitt blir ofte verre om man blir bitt mange ganger over tid. 
  • Veggedyr spres ofte med bagasje eller brukte møbler. 
  • De kan finnes over alt der folk overnatter. 


Les mer om veggedyr på FHI sine sider.